Facebook
23 kwietnia 2019 08:19
Imieniny: Jerzego, Wojciecha, Adalberta
A A A
FAIL (the browser should render some flash content, not this).
FAIL (the browser should render some flash content, not this).
FAIL (the browser should render some flash content, not this).
Kulinarne potyczki w ZSZ w Gorlicach
Redaktor: Yvetta Walecka    07.02.2019. Drukuj Powiadom Znajomego

31 stycznia br. w Zespole Szkół Zawodowych w Gorlicach odbyła się 2. edycja Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego  Ucznia w zawodzie: Kucharz. Reprezentantka ZSZ Gorlice – uczennica Natalia Juszyńska, w ogólnej klasyfikacji zajęła 4 miejsce, zaś w części praktycznej miejsce 2.

Organizowany turniej jest trójstopniowy, rozpoczął się testem teoretycznych wiadomości z zakresu technologii gastronomicznej, który był przysłany od Komitetu Głównego i otwierany oficjalnie na sali w obecności Komisji oraz wszystkich zakwalifikowanych uczestników Turnieju. Do Turnieju zakwalifikowali się:  Anna Rutana z Zespołu Szkół Zawodowych im. św. Jadwigi Królowej w Bieczu (opiekun Anna Jasińska), Natalia Porębska z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu Zdroju (opiekun Anna Nycz), Klaudia Kuźma z Zespołu Szkół przy Ośrodku Szkolenia i Wychowania OHP w Iwoniczu (opiekun Małgorzata Wawro), Patryk Antosiewicz z Zespołu Szkół Zawodowych w Grybowie (opiekun Jolanta Lichoń) i Natalia Juszczyńska z Zespołu Szkół Zawodowych w Gorlicach (opiekun Bogumiła Sawicka).
Po części teoretycznej przyszedł czas na kulinarne potyczki. W części praktycznej tematem wiodącym były „Wariacje z wieprzowiny”, uczniowie mieli przygotować dwie potrawy i zaprezentować je jury. W skład komisji konkursowej  oceniającej część praktyczną weszli: Marcin Polus – prezes Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników, Kamil Woźnica - członek Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników i Łukasz Grabowski - członek Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników. Honorowym gościem czuwającym całościowo nad przebiegiem turnieju była Jadwiga Gwóźdź – przedstawiciel Delegatury Kuratorium Oświaty w Nowym Sączu. Jury oceniało organizację i higienę pracy, wykonywanie potraw i ekspedycję potraw.
Zwycięzcami I edycji etapu okręgowego zostali:
  1. Natalia Porębska z ZSGH w Iwoniczu Zdroju
  2. Patryk Antosiewicz z ZSZ w Grybowie
  3. Klaudia Kuźma z ZS przy OSiW OHP w Iwoniczu

Koordynatorem etapu okręgowego była Lucyna Prorok.

Zdjęcia ZSZ im. K. Pułaskiego w Gorlicach

1.
tn_dsc_0469.jpg
2.
tn_dsc_0471.jpg
3.
tn_dsc_0473.jpg
4.
tn_dsc_0475.jpg
5.
tn_dsc_0476.jpg
6.
tn_dsc_0482.jpg
7.
tn_dsc_0483.jpg
8.
tn_dsc_0489.jpg
9.
tn_dsc_0491.jpg
10.
tn_dsc_0492.jpg
11.
tn_dsc_0494.jpg
12.
tn_dsc_0497.jpg
13.
tn_dsc_0498.jpg
14.
tn_dsc_0500.jpg
15.
tn_dsc_0503.jpg
16.
tn_dsc_0506.jpg
 

 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »
KONTAKT
Starostwo Powiatowe w Gorlicach
38-300 Gorlice
ul. Biecka 3
tel.: (018) 353 53 80
fax: (018) 353 75 45
mail: starostwo@powiatgorlicki.pl